);

Koop 14 aandelen Caterpillar

Vandaag heb ik 14 aandelen Caterpillar gekocht tegen een prijs inclusief kosten van $131,02. Caterpillar is een industrieel bedrijf dat goed is in groot speelgoed. Met groot speelgoed bedoel ik dat Caterpillar vooral zware machines verkoopt, zoals bulldozers, shovels, heftrucks, etc.

Caterpillar is de 2e Industrial in mijn portfolio naast Boeing.

Caterpillar heeft een kwartaaldividend van $1,03 wat per jaar dus $4,12 is. Dit geeft mij een yield on cost van 3,14% geeft. Sinds 2008 is het dividend gemiddeld met 8,4% per jaar gegroeid en in de laatste 5 jaar was dit 7,9%. Minder dan 40% van de winst per aandeel wordt uitgekeerd en er lijkt dus voldoende ruimte voor verdere verhoging van het dividend de komende jaren.

In de grafiek hieronder staat de dividend ontwikkeling van de afgelopen jaren.

De koerswinst verhouding is 12,1. Gezien de aantrekkelijk koerswinst verhouding in combinatie met de relatief lage payout ratio van onder de 40% vind ik dit een aantrekkelijk aandeel om mijn exposure in de sector Industrials te verhogen.

Met de aankoop van 14 aandelen Caterpillar voeg ik op basis van het huidige kwartaaldividend van $1,03 in totaal $57,68 toe aan mijn jaarlijkse verwachte dividendinkomsten.