);

Koop 30 aandelen Monmouth REIT

Vandaag heb ik 30 aandelen Monmouth REIT gekocht tegen een prijs van $14,41 inclusief transactiekosten. Aangezien ik al eerder een keer 30 en 45 aandelen Monmouth REIT heb ik nu 105 aandelen.

Door de aankoop van deze aandelen stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividend met $20,40.

Monmouth REIT is een vastgoed investeerder die vooral belegt in industriële bedrijfspanden en logistiek vastgoed. Monmouth bezit 114 panden met een totale omvang van ongeveer 2,1 miljoen vierkante meter.

De panden van Monmouth kennen met 99,4% een hoge bezettingsgraad. Gemiddeld zijn de panden 9,1 jaar oud.

Monmouth belegt een deel van de huurinkomsten in andere beursgenoteerde vastgoedfondsen. Naar verwachting komt er dit jaar $11,5 miljoen aan dividend binnen vanuit deze beleggingen.

Deze beleggingen maken de P&L soms wel lastig te interpreteren, omdat waardeveranderingen in de P&L genomen worden. Op 30 juni was de waarde van deze portefeuille $154 miljoen. Dit is grofweg zo’n 11% van de totale beurswaarde van Monmouth.

Monmouth betaalt op dit moment een dividend van $0,68 per jaar uit in 4 termijnen. De yield komt daarmee uit op 4,72% De laatste 8 kwartalen is het kwartaaldividend $0,17. Hiervoor is het dividend 8 kwartalen op $0,16 gehouden. Het wordt dus wel weer eens tijd voor een dividendverhoging en op basis van de historie zou ik teleurgesteld zijn als de volgende dividenduitkering er geen centje bijkomt.

Dit extra centje zou welkom zijn en dan komt de yield net boven de 5% uit bij de huidige koers.