);

Koop 650 aandelen Legal & General Plc.

Begin deze maand heb ik 650 aandelen Legal & General Plc gekocht tegen een prijs inclusief transactiekosten en stamp duty van GBP 2,21.

Legal & General Plc is een Britse vermogensbeheerder en is actief in de verkoop van levensverzekeringsproducten.

LGEN betaalt 2x per jaar dividend waarvan ongeveer 70% in juli en de overige 30% in september wordt uitbetaald. Ik heb het aandeel ex-dividend gekocht dus dit jaar gaat Legal & General niet meer bijdragen aan mijn dividendinkomsten.

Op basis van de laatste 2 dividenduitkeringen is het huidige dividend 16,75 pence en dit geeft een yield on cost van 7,56%.

De koerst van Legal & General heeft dit jaar behoorlijk onder druk gestaan door de lage rente, omdat een levensverzekeraar doorgaans een groot deel van de inkomsten belegt in obligaties. Gezien de lage koerswinstverhouding van 6,8 en de hoge return on equity employed van 22,2% heb ik besloten een positie te starten in LGEN.

Ook de payout-ratio is relatief laag met 51,7%. Legal & General heeft dus nog voldoende ruimte om het dividend verder te verhogen, maar als ze in staat blijven om een rendement van ruim 22% op het eigen vermogen te halen, vind ik het ook prima als het geld binnen het bedrijf blijft om verder te renderen.

Het enige dat ik mis is een share buyback program. Het zou mooi zijn als Legal & General een deel van de kasgelden zou gebruiken om eigen aandelen in te kopen, zodat

Op basis van het huidige dividend zal ik jaarlijks een dividend ontvangen van GBP 108,88. Dit is ongeveer €122,04.