);

Mijn weg naar €1.000 per maand aan dividend

Al een paar jaar stop ik maandelijks wat geld in mijn aandelenportfolio. Op deze manier heb ik inmiddels een aandelenportefeuille opgebouwd met een waarde van boven de €100.000.

Toen ik net begon droomde ik van rijk worden door waardegroei, maar na een tijdje merkte ik dat een de aandelen die het beste presteerde vaak de aandelen waren die een mooi dividend uitkeerde.

Daarnaast merkte ik ook dat ik het makkelijker vind om maandelijks geld in mijn aandelen te stoppen wanneer ik hier een beloning voor krijg ik de vorm van periodieke dividend uitkeringen.

Toen ik net begon had ik niet echt een concreet doel. Nu wil is mijn doel om op mijn 60ste een portfolio te hebben waarmee ik gemiddeld per maand €1.000 aan dividend ontvang. Mijn dividenddoel ga ik wel elk jaar verhogen met de inflatie.

Ik heb geen concreet plan om te stoppen met werken, maar het lijkt me lekker om rond mijn 60ste de flexibiliteit te hebben om dan in ieder geval minder te kunnen gaan werken of misschien zelfs helemaal te stoppen.

Helemaal stoppen is natuurlijk wel afhankelijk van hoe onze maandlasten zijn tegen die tijd.

Via deze blog ga ik mijn belevenissen bijhouden.

Ik schrijf al een paar jaar over mijn dividend groei ervaringen in het Engels op I Want Dividend, maar ik heb meer de behoefte gekregen om in het Nederlands te schrijven. Daarom ben ik ook een Nederlandse Dividend Blog gestart op deze site.