);

5% Meer Dividend Dankzij Johny Walker

Vorige week publiceerde de fabrikant van sterke dranken, zoals bijvoorbeeld Johny Walker, het voornemen om het kwartaaldividend met 5% te verhogen.

Het kwartaaldividend wordt verhoogd van $0,166 naar $0,1743 per kwartaal. Door deze dividendverhoging gaat mijn jaarlijks verwachte dividendinkomen met $0,75 omhoog. Dit is op mijn totaal zeer beperkt, maar ook dit soort kleine toevoegingen zijn welkom.

In 2017 ben heb ik mijn positie in Brown-Forman gestart tegen een prijs van $36,75. Vandaag doet Brown-Forman $67,70. Hiermee is dit één van de beter presterende aandelen in mijn portefeuille. Dit is me tot aan het schrijven van deze post niet opgevallen, omdat mijn account blijkbaar niet het juiste resultaat toont vanwege een aandelensplitsing waarbij voor elke 4 aandelen 5 nieuwe aandelen zijn toegekend. Ik hou absoluut niet van whisky, maar ik ben natuurlijk wel blij wanneer een aandeel zo goed presteert als Brown-Forman.

Op basis van het nieuwe dividend is mijn yield on cost 1,9%. Op basis van de huidige koers van Brown-Forman is het current yield 1,0%.