);

Dividend Update Oktober 2019

Oktober is omgevlogen en het is alweer tijd om mijn dividend update over deze maand te maken. Ik heb in oktober in totaal voor €228,69 aan dividend ontvangen. Oktober is voor mij nooit echt een maand waar ik veel dividend ontvang. Alleen januari en februari scoren nog lager.

In Oktober heb ik van 11 bedrijven dividend ontvangen. Ik heb van 2 series preferente aandelen van Colony Capital stukken. Hierdoor is Colony Capital deze maand het bedrijf die het meest aan dividend heeft uitgekeerd.

Dit maakt het gelijk ook een uitdaging om volgend jaar in oktober meer dividend dan dit jaar te ontvangen, want de pref H waar ik 110 aandelen van heb kan ik april van volgend jaar door Colony Capital ingetrokken worden. Dit betekent dat ik de intrinsieke waarde van het aandeel terug krijg en de aandelen moet terugleveren en geen dividend meer ontvang vanaf April op deze prefs.

Voor een deel exact de reden waarom ik deze pref’s dit jaar gekocht heb, want de koers van de pref H was toen onder de $22. Als de aandelen in april ingetrokken worden dan heb ik bovenop de yield on cost van 8,1% ook nog eens een koerswinst van 13,6% in 13 maanden tijd. Aangezien ik het bij de huidige waardering van de beurs lastig vind om interessante aandelen te vinden heb ik liever dat deze prefs niet afgelost worden, zodat ik de coupon kan blijven incasseren, maar bij de huidige rente stand lijkt het logisch dat Colony Capital deze prefs gaat oproepen.

Hieronder kan je het overzicht vinden van alle dividenden die ik in oktober heb ontvangen:

Colony Capital PREF H44,38
Anally Capital40,30
Altria Group25,93
Coresite Realty22,09
Colony Capital PREF I20,24
Bank of Nova Scotia19,61
AGNC Investment15,25
Coca Cola14,27
National General Holdings PREF O12,31
EPR Properties10,53
Brown-Forman B3,78

Voor volgende maand verwacht ik het iets beter te doen dan in oktober. Op basis van mijn huidige portfolio ga ik in november €299 aan dividend ontvangen.