);

Koop 128 aandelen Invesco

Vandaag realiseerde ik me dat ik geen artikel gepost heb over mijn aankoop van oktober. In oktober heb ik 128 aandelen gekocht van Invesco Ltd (IVZ) voor $17,25.

Invesco heeft op dit moment een dividend van $1,24 waardoor mijn yield on cost 7,19% is. Het dividend wordt in 4 kwartalen uitgekeerd. Op basis van het huidige dividend stijgt mijn jaarlijkse verwachte dividend inkomen met $158,72.

Invesco is een onafhankelijke vermogensbeheerder die voor de meeste van ons misschien vooral bekend is door de ETF’s die door Invesco uitgegeven worden. De grootste ETF onder beheer door Invesco is het Invesco QQQ. Deze ETF volgt de Nasdaq-100 index en heeft op dit moment een fondsvermogen van grofweg $80 miljard dollar!

Dit is de op 1 na grootse verhandelde ETF in de wereld volgens Invesco en per dag gaat er ongeveer $4 miljard om met betrekking tot deze ETF.

Eerder noemde ik al dat IVZ een mooi dividendrendement heeft van 7,19%. In onderstaande grafiek is te zien hoe het dividend van Invesco zich sinds 2009 heeft ontwikkeld:

De grafiek laat zien dat de laatste jaren het dividend met een paar procent per jaar stijgt. Voor mij is Invesco daarom ook vooral een vaste kernwaarde in mijn portfolio waarvan ik de cashflow die door het uitgekeerde dividend vooral wil gebruiken om te investeren in andere aandelen.

Dit jaar heeft Invesco Oppenheimer Funds overgenomen en vanuit deze overname zijn de nodige synergievoordelen te verwachten waardoor de komende jaren een extra impuls aan de winst kan worden gegeven. Dit levert mogelijk ruimte op voor extra dividend verhogingen of de inkoop van aandelen.