);

Verkoop 105 aandelen Monmouth REIT

Gisteren heb ik afscheid genomen van de 105 aandelen Monmouth REIT die ik in mijn portfolio had. Monmouth is een vastgoed REIT die vooral investeert in logistiek vastgoed.

Ik heb Monmouth verkocht om de volgende redenen:

  • Ik wil het aandeel vastgoed aandelen in mijn portfolio iets verlagen.
  • Monmouth heeft naast beleggingen in logistiek vastgoed ook een portefeuille van collega REIT aandelen in bezit van ongeveer 150 million. Ik kies er liever voor om in een vastgoed ETF te beleggen als ik in een mandje vastgoed fondsen wil beleggen
  • De laatste dividend verhoging was in november 2017
  • Monmouth geeft regelmatig nieuwe aandelen uit ter financiering van de aankoop van nieuwe panden

Op dit moment heeft Monmouth een yield van 4,39%. Ik blijf dit bedrijf volgen en het kan zijn dat ik bij een yield van tussen de 5,5% – 6,0% toch weer overweeg in te stappen. Dit betekent dat de bij het huidige dividend de koerst van ongeveer $15,50 moet zakken naar $12,50.

Mijn positie van 105 aandelen heb ik redelijk gelijkmatig in 3 stappen opgebouwd in door aankopen in 2017, 2018 en 2019. Op deze belegging hoe ik na aftrek van kosten een winst van €114,32 tegen. Gewogen gemiddeld is dit ongeveer 7% per jaar.

De opbrengst van deze verkoop ga ik gebruiken om een nieuwe positie te starten.