);

Koop 27 aandelen Albemarle Corporation

Afgelopen week heb ik 27 aandelen Albemarle Corporation (ALB) gekocht tegen een prijs van $65,36 met de opbrengst van de verkoop van mijn Warehouses de Pauw aandelen.

Albemarle is actie als specialty chemical manufacturing company. Albemarle haalt de omzet vooral uit de delving en raffinage van lithium zouten, broom en de productie van katalysatoren ten behoeve van de olie industrie.

Hieronder een grafiek van de dividendontwikkeling van Albemarle.

Op basis van mijn aankoopprijs is de yield van Albemarle Corporation 2,25%, maar op basis van de dividendgroei in het verleden, recente investeringen in lithiumproductie lijnen in combinatie met een eventueel hogere lithium prijs door verhoogde vraag vanwege de productie van electronische auto’s verwacht ik dat de dividendgroei verder kan aanhouden.

Albemarle heeft op dit moment een koers-winst verhouding van 12,16 en heeft een payoutratio van ongeveer 28%.

Met de aankoop van 27 aandelen Albemarle verhoog ik mijn verwachte dividend inkomen per jaar met $39,69.

2 antwoorden op “Koop 27 aandelen Albemarle Corporation”

  1. Interessante aankoop. Ik heb eigenlijk vrij weinig exposure naar de Materials sector. Ik ga deze even wat beter bekijken!

    1. Het is een sector waar regelmatig goede kansen zijn, maar dit gaat vaak wel samen met een veel grilliger koersverloop dan bij dan bekende dividendaandelen.

Reacties zijn gesloten.