);

LVMH Verhoogt Interim Dividend met 10%

10 december heb ik het interim dividend ontvangen van luxeproducten conglomeraat LVMH. Het interim dividend is met 10% verhoogd naar €2,20.

Ik heb maar 4 aandelen in LVMH dus de verhoging van het interim dividend levert mij slechts €0,80 extra per jaar op. Toch kan ik hier niet over klagen. Op basis van het laatste slotdividend en het laatste interim dividend komt het jaardividend uit op €6,20.

De yield van LVMH is op basis van dit dividend 1,56%. De yield on cost is voor mij 2,96%, want ik heb gemiddeld €209,20 betaald voor de 4 aandelen die ik bezit.

Het mooie is dat LVMH, maar grofweg 50% van de winst uitkeert en dat er dus voldoende cash binnen het bedrijf blijft voor verdere uitbreidingen van de merken die van LVMH in bezit zijn. LVMH heeft een bod gedaan op luxe juweliersketen Tiffany’s voor ruim $16 miljard en kan het dus gebruiken om een deel van de cashflow te gebruiken om deze overname te betalen.

Zelf vind ik de producten van LVMH te duur om te kopen. Ik ben net door de lijst met merken die in bezit zijn van LVMH gelopen en eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat ik om de jaarwisseling te vieren regelmatig een fles Veuve Clicquot of Moët & Chandon champagne koop.