);

Verkoop 11 aandelen Warehouses de Pauw

Afgelopen week heb ik alle 11 de aandelen Warehouses de Pauw die ik bezat verkocht. Warehouses de Pauw is een REIT die investeert in logistiek vastgoed. Ondanks dat dit een kwalitatief hoogstaand bedrijf is heb ik toch besloten om te verkopen.

De reden dat ik verkoop zit vooral in de huidige waardering van Warehouses de Pauw. De laatste gepubliceerde net asset value per aandeel is €76,70 en de koers waar ik tegen verkocht heb van €163,20 liggen wel erg ver uitelkaar.

Voor volgend jaar is een dividend van €5,20 aangekondigd. Dit geeft een yield van 3,18%. Deze yield vind ik voor een vastgoedaandeel ook aan de lage kant.

Warehouses de Pauw is één van de winnaars in mijn portfolio, want ik heb de aandelen tegen een gemiddelde prijs van €94,63 gekocht. Door de aandelen te verkopen heb ik een winst van €861,61 inclusief €109,98 gemaakt op een investering van €1.040,89.

Mijn verwachte jaarlijkse dividend inkomsten dalen door deze verkoop met €57,20

Met de opbrengst van deze verkoop heb ik 27 aandelen van Albemarle Corporation gekocht. Hier zal ik morgen een post over schrijven.