);

Verkoop 500 aandelen Washington Prime Group

Afgelopen zomer ben ik een speculatieve positie in Washington Prime Group (WPG) aangegaan. Washington Prime Group staat al een tijdje flink onder druk, omdat zij een hoog aandeel winkelvastgoed op minder goede locaties in eigendom hebben.

Washington Prime Group heeft daardoor behoorlijk last van faillisementen waardoor extra geïnvesteerd moet worden op locaties om deze aantrekkelijk te maken voor nieuwe huurders.

Volgens een serie berekeningen waarin ik diverse scenario’s heb doorgerekend had ik het idee dat WPG het moeilijk heeft, maar dat de huidige koers wel erg laag was. Speculatief heb ik in augustus 500 aandelen gekocht tegen $3,51.

Bij de meeste posities in my portfolio sta ik niet extreem vaak stil. Afhankelijk van de omvang van de omvang van een positie doe ik eens per 3 of per 6 maanden actief research om te kijken of ik iets heb gemist met betrekking tot de ontwikkelingen rondom een bedrijf.

Vooral bij relatief kleine bedrijven merk ik dat dit een toegevoegde waarde heeft, omdat dan vanuit Seeking Alpha niet voldoende coverage van het bedrijf is, om bij te blijven over de laatste ontwikkelingen.

Eens per kwartaal of per halfjaar een investor presentation of kwartaalbericht goed doorlezen levert dan toch vaak input op om toe te voegen aan een korte factsheet die ik van al mijn posities bijhoud.

Met WPG was ik teveel bezig in mijn hoofd. Elke analyse of Seeking Alpha bleef lang hangen in mijn hoofd, omdat hier terecht altijd veel kritische opmerkingen over de staat van dit bedrijf besproken werden.

Deze argumenten waren niet nieuw voor mij. Met de meeste argumenten ben ik het ook eens. Het punt is alleen dat ik de positie ben aangegaan vanuit de gedachte dat de koers wel erg laag was. Te laag.

Uiteindelijk heb ik er vandaag voor gekozen om de aandelen te verkopen, omdat ik vind dat een positie een slechte positie is als deze me teveel bezighoud. Ik heb er geen probleem mee als een goed bedrijf het een tijdje minder goed doet en ik lekker het dividend kan blijven incasseren totdat het weer beter gaat.

Bij Washington Prime Group gaat het over een bedrijf die er echt behoorlijk aan moet trekken om voldoende cash te hebben om te kunnen investeren in het verbeteren van panden en het aantrekken van nieuwe huurders als vervangen van huurders die op de fles zijn gegaan. Dit geeft mij blijkbaar een gevoel van onrust.

De aandelen heb ik vandaag verkocht tegen een prijs van $3,83. Per saldo heb ik hier in ongeveer 3,5 maanden tijd een rendement van 24% gemaakt. Ongeveer 10% door koersstijging en ongeveer 14% door de ontvangst van 2 kwartaaldividenden. Met de opbrengst heb ik aandelen Delta Airlines (DAL) gekocht.

Door deze verkoop zakt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomsten met een forse $500, maar ik weet zeker dat het mij iets meer rust geeft.