);

National Grid doet 3,0% bij het interim dividend

Vandaag heb ik het interim dividend van National Grid ontvangen en het valt mij op dat het interim dividend met 3,0% is verhoogd. National Grid heeft het interim dividend namelijk verhoogd van 16,08 pence naar 16,57 pence. National Grid is een Brits bedrijf en er vind dus geen inhouding inzake dividendbelasting plaats op het uitgekeerde dividend.

National Grid is een Brits nutsbedrijf voornamelijk actief in Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. National Grid is vooral actief als eigenaar van energie en gasnetwerken en realiseert de omzet door stroom en gas te transporteren eindgebruikers.

In Groot-Brittanië heeft National Grid grotendeels het energienetwerk in eigendom in Engeland en Wales. De tarieven worden gereguleerd door de overheid en stijgen dus eigenlijk elk jaar met de inflatie mee. De stijging van het dividend met 3,0% past dus bij de dividendstijging die gereguleerde nutsbedrijven doorgaans laten zien.

Door de verhoging van het interim dividend stijgt mijn dividend inkomen op jaarbasis met €1,12.

Op basis van het laatste interim en final dividend komt het dividend over afgelopen jaar uit op 47,83 pence. Dit geeft op dit moment een yield van 4,9%.

Sinds ik in 2017 aandelen in National Grid heb gekocht heb ik tot op heden in totaal €194,10 aan dividend ontvangen.