);

Koop 80 aandelen Macerich

Om mijn verlies van het Wereldhave dividend op te vangen door verkoop van mijn aandelen, heb ik binnen de vastgoed sector een ander aandeel geselecteerd om middelen verkregen door de verkoop van Wereldhave in beleggen.

Mijn keus is gevallen op Macerich. Ik heb al 80 aandelen Macerich en ik heb er 80 bijgekocht. Net als Wereldhave is Macerich ook een vastgoedbelegger, maar wel met een heel ander profiel qua investeringen.

Macerich belegt in hoogwaardige winkelcentra in de Verenigde Staten. De kwaliteit van van de winkelcentra wordt in de praktijk vaak onderbouwd door de omzet per square foot van de huurders te tonen.

Onderstaand overzicht heb ik al een keer laten zien in een post met betrekking tot mijn aankoop van Taubman Centers aandelen. Dit overzicht laat zien dat de huurders van Macerich één van de hoogste omzet per square foot binnen de sector weten te realiseren op basis van de bezoekers die de winkelcentra van Macerich weten te trekken. Dit uit zich ook een een huur per vierkante foot die de op één na hoogste in de sector is.

Bron: Investor Presentation July 2019 Taubman Centers

Onderstaande graphic van Macerich laat zien dat Macerich consequent in staat is om een mix van huurders in hun winkelcentra te hebben waardoor jaar op jaar de gemiddelde omzet per foot stijgt. Ook de gemiddelde huuropbrengst per foot is redelijk gelijkmatig gestegen van $40,67 in 2009 naar $61,16 in het 3e kwartaal van 2019. Vanuit deze cijfers is de duidelijk waarom Macerich hun winkelcentra als Trophy Assets bestempeld, want de cijfers laten geen enkele impact zien van faillissementen van winkelbedrijven of van omzetdruk door eCommerce.

Bron: Macerich Overview – 30 september 2019

De koers van Macerich staat het afgelopen jaar wel behoorlijk onder druk net als bijna de hele retail vastgoed markt. Ik heb al een positie van 80 aandelen in Macerich. Deze heb ik gekocht tegen een prijs van $41,10 in april 2019. De koers was toen al een stuk lager dan de de hoogste koers van de voorgaande 52 weken van $60 op dat moment.

Uiteindelijk heb ik deze aandelen nog steeds te vroeg gekocht, want de koers is verder gedaald naar een prijs van rond de $24 op dit moment. Hierdoor is Macerich sinds de verkoop van mijn Wereldhave en Flow Traders aandelen eerder deze maand mijn nieuwe grootste bleeder.

Toch heb ik bijgekocht op deze positie, omdat de onderliggende operatie van dit bedrijf wel erg sterk zijn. Ik heb het idee dat dit aandeel vooral daalt, omdat de markt voor winkelvastgoed niet populair is op dit moment.

Nu ik deze post publiceer loop ik natuurlijk wel het risico dat ik te zijner tijd moet uitleggen dat ik een ezel bent die zich na het stoten aan de Wereldhave steen ook nog een keer stoot aan de Macerich steen. Dit risico neem ik maar.

Door verdubbeling van mijn positie in Macerich van 80 naar 160 aandelen tegen een prijs van $24,48 daalt mijn gemiddelde aankoopprijs van $41,10 naar $32,80. Macerich betaalt $3 aan dividend per jaar per aandeel. De huidige yield is 12,2%.

Door de aankoop van 80 aandelen Macerich stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividend inkomen met $240 als vervanger van de €176 aan dividend die ik verloren ben door Wereldhave te verkopen.

Na koop van mijn Macerich aandelen heeft Simon Property Group aangegeven om Taubman Centers over te nemen. Deze vastgoedbelegger bezit winkelcentra van een vergelijkbare kwaliteit als Macerich. Simon Property Group heeft uiteindelijk doet een bod bijna 2x zo hoog als de koers van Taubman Centers voordat de koers begon te stijgen doordat de markt doorkreeg dat er onderhandelingen tussen deze 2 partijen waren. Het bod van Simon Property Group is naar eigen zeggen 19% boven de net asset value per aandeel.

Macerich geeft aan een net asset value van $52 per aandeel te hebben. Dit is een groot verschil met de huidige koers van rond de $24. Ik hoop dus dat de markt nu ook een hogere waardering aan Macerich gaat toekennen, omdat het bod van SPG op TCO een indicatie is van de werkelijke waarde van de winkelcentra in bezit van Macerich.

Eén antwoord op “Koop 80 aandelen Macerich”

  1. Mooie analyse van Macerich. Het aandeel heeft wel een erg hoge P/E (bijna 40), dus bij mij zou hij waarschijnlijk afvallen. Maar wellicht is het een mooie optie.

Reacties zijn gesloten.