);

Verkoop 50 aandelen Flow Traders

Na het verkopen van mijn grootste bleeder Wereldhave heb ik gelijk afscheid genomen van een ander aandeel in mijn portefeuille waarvan ik niet tevreden was over de performance in combinatie met de vooruitzichten. Het gaat hier om Flow Traders.

Psychologisch blijkt het opeens makkelijk afscheid te nemen van een bedrijf wanneer ik blijkbaar toch al in de pijnmodus zit door de verkoop van een andere verkeerde belegging.

Flow Traders is actief als marketmaker en schaft liquiditeit aan de markt voor exchange traded products door het afgeven van bied- en laatprijzen.

In 2018 heb ik dit aandeel gekocht, omdat ik verwachte dat door de hoge mate van beweeglijkheid van de markt de bovengemiddelde winstgevendheid nog wel zou aanhouden. Dit was niet het geval. Ook de beweeglijkheid van de markt door de handelsoorlog van Trump zorgende er ook niet voor dat de winst weer groeide door grote handelsvolumes op de beurzen.

Door de hoge mate van onzekerheid op de diverse beurzen heb ik dit aandeel toch aangehouden vanuit de hoop dat de onzekerheid voor hogere handelsvolumes zou zorgen waardoor de winst van Flow Traders een klapper zou maken.

Net zoals bij Wereldhave is ook Flow Traders geen gelukkige keuze geweest. In 2018 heb ik dit aandeel gekocht voor €32,44. Dit leek op dat moment een mooi aankoopmoment, want dit was rond de introductiekoers uit 2015, maar ik het het aandeel verkocht voor €19,60. Een verlies van 40%!

Ik had 50 aandelen dus in totaal heb ik een koersverlies €642 geleden. Dit wordt een heel kleine beetje gecompenseerd door €152,50 aan ontvangen dividend. Ouch.

Ik ben ooit bij dit aandeel terecht gekomen doordat Etienne Platte van Antaurus Capital Management hier een mooi verhaal over had in Business Class van Harry Mens. Zo blijft het gevaarlijk om Business Class te kijken.

Ik mag op zondagochtend graag even naar Business Class kijken met name voor het interview met een vermogensbeheerder. Ik vind het leuk om de visie om de markt te horen van een specialist en hoop hier nieuwe namen tegen te komen om aan mijn watchlist toe te voegen.

Deze belegging valt voor mij dus qua, duur, leergeld onder het kopje dat ik me niet moet bezighouden met trades die ik meer voor de korte termijn doe in plaats van voor de lange termijn als onderdeel van mijn dividend groei aandelen portfolio.

Met de verkoop van zowel mijn positie in Wereldhave als in Flow Traders ben ik klaar met het verkopen van bleeders. Buiten deze 2 fondsen sta ik ook nog behoorlijk in de min met winkelvastgoedbedrijven Macerich en Unibail-Rodamco-Westfield, maar deze blijf ik op de plank houden.

In tegenstelling tot Wereldhave hebben deze 2 partijen winkelcentra in handen van zeer hoge kwaliteit met een erg hoge omzet ver vierkante meter.