);

Verkoop 70 aandelen Taubman Centers

Vorig jaar heb een artikel geschreven over een verdubbeling van mijn positie in Taubman Centers. Vorige week heb ik mijn hele positie in Taubman Centers van 70 aandelen gesloten op basis van een overnamebod van Simon Property Group op Taubman Centers van $52,50.

Kortom ik heb behoorlijk geluk gehad met mijn timing bij het verdubbelen van mijn positie in Taubman Centers, want een verkoopprijs van $52,50 ten opzichte van een gemiddelde koopprijs van $35,38 geeft een behoorlijk leuke winst op een positie opgebouwd door een aankoop in december en juli.

De verkoop van mijn Taubman Centers aandelen levert een winst inclusief ontvangen dividend op van €1.222 op een investering van €2.223 in grofweg een halfjaar. Ik heb hier dus niks te klagen.

Door de verkoop van Taubman heb ik €3.400 beschikbaar om in andere bedrijven te investeren. Dit moet ook wel, want door de verkoop van Taubman heb ik €189 aan dividend op jaarbasis te vervangen. Taubman betaalde ruim 10%, maar door de hoge verkoopprijs heb ik nu voldoende aan 5,5% om dit bedrag te vervangen door het dividend uit te betalen door nieuwe aankopen.