);

Dividend update februari 2020

Ondanks dat februari dit jaar een dagje langer duurde dan gebruikelijk is de maand weer snel voorbij gegaan. Het was beurstechnisch gezien een hele interessante maand door alle corona hectiek op de beurs.

Aan het einde van de maand toonde bijna alle dagen een koersuitslag van enkele procenten. De waarde van mijn portefeuille heb ik dus zien dalen, maar als dividendbelegger haal ik toch rust uit de dividendbetalingen die binnen blijven komen.

Februari is voor mij een maand waarin ik relatief weinig dividend ontvang. Ook in 2020 is dit het geval. Ik heb afgelopen maand €209,27 aan dividend ontvangen. Hiermee gaat dit de laagste maand van 2020 worden. Dit is een stijging van 66% ten opzichte van februari vorig jaar. Totaal hebben 9 bedrijven een dividend aan mij overgemaakt afgelopen maand.

AbbVie, Simon Property Group en PacWest Bancorp zijn de grootste 3 betalers afgelopen maand. Al zou ik eigenlijk eerder WestRock Company als nummer 3 moeten nummen, want PacWest Bancorp, heb ik vorige maand gekocht.

dividend overzicht februari

AbbVie49,00
Simon Property Group45,67
PacWest Bancorp27,75
WestRock Company23,44
AGNC Investment15,48
Royal Bank of Canada15,28
Caterpiller13,36
EPR Properties10,77
Apple8,52

uitgevoerde transacties:

dividend verhogingen:

Eén antwoord op “Dividend update februari 2020”

  1. Ondanks de lavere maand, toch een aardig dividend-inkomen. En wat betreft de markt, tja, gewoon rustig blijven bijkopen tot we uitgezweet zijn.

Reacties zijn gesloten.