);

Koop 31 aandelen EPR Properties

Deze maand heb ik mijn positie in EPR Properties verdubbeld door 31 aandelen te kopen tegen $29,21 per aandeel. Mijn gemiddelde aankoopprijs daalt hierdoor van $64,46 naar $46,83.

EPR Properties is een REIT gespecialiseerd in het beleggen in amusement parken, ski resorts, theaters en dergelijke. EPR Properties is zeer fors gedaald de afgelopen maand, omdat door het door social distancing nagenoeg onmogelijk is om gebruikt te maken van het vastgoed van EPR Properties.

De markt maakt zich zorgen om de vooruitzichten van de huurders van EPR Properties. Grote huurder van EPR Properties is bijvoorbeeld uitbater van bioscopen AMC Theaters. Een bedrijf als dit heeft op dit moment nagenoeg geen inkomen, omdat het niet toegestaan is om met veel mensen dicht bij elkaar te zitten. Dit gaat natuurlijk ook op voor allerlei andere huurders van EPR Properties, omdat het allemaal bedrijven zijn waarbij het evident is dat bij volledige openstelling de klanten te dicht bij elkaar zouden zitten.

Door het gebruik aan inkomen kan het zijn dat sommige van de huurders op korte termijn geen huur kunnen betalen. Hierdoor is de koers van EPR Properties bijna 70% lager dan de hoogste koers afgelopen jaar.

De markt maakt zich zorgen om de duurzaamheid van het dividend van EPR Properties. Op korte termijn zou ik het inderdaad mogelijk achten dat het dividend verlaagd of tijdelijk gepasseerd wordt.

EPR Properties heeft zelf een buy-back aangekondigd van $150 miljoen, omdat met zelf het aandeel zwaar ondergewaardeerd vind tegen deze prijs. Het huidige dividend van $4,59 wordt in maandtermijnen uitbetaald. Bij een aankoopprijs van $29,21 is de yield 15,7% en voor mij reden om hier 31 aandelen in te kopen vanuit de gedachte dat mensen uiteindelijk weer gebruik gaan maken van de services van huurders van EPR Properties.

Hoe lang het gaat duren voordat alles weer volledig in gebruik is kan ik niet zeggen. Ook bestaat het risico dat sommige huurders niet overleven en er kosten gemaakt moeten worden om nieuwe huurders te vinden. Aangezien de markt nu super onzeker is moet ik er dus rekening houden met een hoge mate van onzekerheid op de korte termijn.

Indien het huidige dividend van $0,3825 per maand per aandeel uitbetaald blijft worden stijgt mijn jaarlijks verwachte dividend inkomen met $55,08.