);

Occidental Petroleum verlaagt het dividend met 87%

Afgelopen weken is er veel turbulentie op de markt door Corona, maar de dividendverlaging van Occidental Petroleum is eigenlijk al van voordat de Corona-angst de overhand kreeg.

Door de verhoging van de olieproductie door Saudi-Arabië en daarna daarna door vraaguitval door Corona heeft de olieprijs een enorme neerwaartse beweging gemaakt. Hierdoor hebben bedrijven in de oliesector het lastig. Occidental Petroleum heeft daarbij ook de uitdaging dat zij een grote schuldenlast door de overname van Anadarko hebben te managen.

Door de lage olieprijs heeft Occidental Petroleum het dividend met 87% verlaagd naar $0,11 per kwartaal. Gevolg is dat mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen daalt met $157,76. Door deze verlaging staat mijn dividendgroei dit jaar nu €72 in de min.

Dit is mijn eerste dividendverlaging dit jaar, maar gezien de enorme impact van het Corona virus om de economie verwacht ik bij meer bedrijven een verlaging of het dit jaar niet uitkeren van dividend. De markt is op dit moment daarom zo moeilijk in te schatten dat ik geen aandelen heb verkocht en ook alleen deze keus wil maken wanneer ik zou denken dat een bedrijf een grote kans heeft om de komende maanden niet te overleven.

Op korte termijn levert dit qua waarde van de portefeuille pijn op, maar als buy en hold belegger laat ik mijn posities ongemoeid tenzij ik verwacht dat de vooruitzichten voor een bedrijf duurzaam bedreigd worden.

Los van het economisch effect heeft Corona natuurlijk ook een enorme impact op het persoonlijke leven vooral van de mensen en families die hierdoor getroffen worden. Ik wens iedereen een goede gezondheid toe!

Eén antwoord op “Occidental Petroleum verlaagt het dividend met 87%”

  1. Balen zeg, OXY is inderdaad een van de eersten. Met de huidige malaise verwacht ik er nog wel meer. Hopelijk houdt je overige dividend zoveel mogelijk stand.

Reacties zijn gesloten.