);

De hakbijl in het dividend – maart

Deze maand is bij een aantal bedrijven die ik in mijn portefeuille heb zitten de hakbijl in het dividend gegaan. Het lijstje van deze maand is misschien nog niet heel groot, maar ik verwacht dat veel bedrijven in de komende maanden het dividend gaan intrekken.

De volgende bedrijven hebben het dividend ingetrokken met de impact op jaarbasis onder de verwachting dat een heel jaar geen dividend wordt uitgekeerd. Hopelijk is de impact dus minder lang, maar op dit moment heb ik geen idee dus ik gebruik het huidige full year dividend als impact. Ook bij bedrijven die al een kwartaal uitgekeerd hebben.

Bonava AB: impact -€114,07
ING Group: impact -€138,00
Royal BAM Group: impact -€10,80
Macquarie Infrastructure Company: -€265,16
Unibail Rodamco Westfield: -€162
Boeing: -€43,70
Delta Airlines: -€51,92
Aegon: -€180

Hierdoor daalt mijn jaarlijks verwachte dividendinkomen met €965,65 en dit bedrag zal nog wel fors hoger worden, omdat het realistisch is om te verwachten dat nog veel meer bedrijven het dividend gaan passeren.

Ik weet ook niet helemaal zeker of ik alle dividendaanpassingen goed heb meegekregen de afgelopen weken, want er is een overdosis aan nieuws om te volgen.

Helaas is het niet anders in deze tijden.

Eén antwoord op “De hakbijl in het dividend – maart”

  1. Je laatste zin is belangrijk: helaas is het niet anddrs in deze tijden. Als particuliere belegger lees je de dividendverlaging toch meestal achteraf, als de schade al geleden is. Dus gewoon uitzitten de storm en daarna weer verder opbouwen. Succes, hopelijk valt het mee.

Reacties zijn gesloten.