);

Dividend update maart 2020

Maart was een absurde maand door het corona virus. Waar ik eerst bijna nooit thuiswerkte zit ik nu al een paar weken bijna elke dag thuis en regelmatig bezig om de hond stil te houden tijdens vergaderingen via Microsoft Teams.

In mijn omgeving zijn er nog geen mensen direct getroffen door het virus, maar ik merk wel dat wanneer ik naar mijn moeder ga dat de situatie daar anders is. Zij leeft in een gebied waar het aantal Corona besmettingen veel groter is dan het gebied waar ik leeft.

Zakelijk gezien is het superdruk en het thuis werken levert nu extra concentratie op waardoor werken toch sneller gaat. Dat komt goed uit, want plannen en wensen zijn op kantoor in deze tijden elke dag anders en er is altijd haast bij.

Aan de dividendcijfers van Maart is nog niks te merken van Corona, want ik heb nog gewoon een groei van 41% ten opzichte van vorig jaar gerealiseerd en is uitgekomen op €592,16.

Macerich, Unibail-Rodamco-Westfield en Royal Dutch Shell zijn mijn top 3 betalers. De eerst 2 gaan volgende kwartalen wegevallen uit mijn lijst, want Macerich heeft het dividend verlaagd en het restant in een stock dividend omgezet en Unibail-Rodamco-Westfield zet tijdelijk het dividend stop.

In maar het ik wel een verlies van €608 op opties geleden, want ik heb in het eerst deel van maart besloten een groot deel van mijn optie posities te sluiten, omdat het oncomfortabel aan begon te voelen om bij de onzekerheden van Corona put opties short open te hebben staan.

dividend overzicht maart

Macerich107,98
Unibail-Rodamco-Westfield81,00
Royal Dutch Shell78,41
Macquarie Infrastructure Company66,29
Enbridge54,54
Invesco35,69
Dominion Energy26,27
Unilever18,47
Carnival Corporation17,68
Qualcomm17,02
AGNC14,75
Bank of America14,67
Delta Air Lines12,98
Johnson & Johnson12,51
McDonalds12,30
Boeing10,93
EPR Properties10,66

uitgevoerde transacties:

Volgende maand zou eigenlijk mijn recordmaand qua dividend moeten worden. Op papier is dit nog steeds zo. Ik weet alleen niet helemaal zeker of ik helemaal bij ben met al het dividendnieuws.

Het gaat dus spannend worden om te zien of ik in April daadwerkelijk in staat ga zijn om mijn record qua maand met hoogste dividendinkomen ooit te breken.