);

Koop 18 aandelen Simon Property Group (SPG)

Deze maand heb ik naast de verdubbeling van mijn positie in EPR Properties ook 18 aandelen in Simon Properties Group gekocht voor een prijs inclusief kosten van $60,30.

Hierbij gaat eigenlijk dezelfde redenatie op als bij EPR Properties, al vind ik het risico bij Simon Property Group iets lager.

Simon Property Group is een van de grootste uitbaters van winkelcentra in de wereld. Simon Property Group heeft voornamelijk investeringen in winkelcentra met een hoge kwaliteit die nog steeds in staat zijn om grote bezoekersaantallen te genereren. Hierdoor zijn de shopping centers van Simon Property zeer aantrekkelijk voor huurders.

Op het moment zijn alle winkelcentra van Simon Property gesloten in de VS vanwege Covid-19. Dit heeft natuurlijk een enorme impact op de koers van dit bedrijf. Hierdoor is de koers van SPG dit jaar met ruim 60% gedaald.

Simon Property groep heeft op dit moment $8,40 per jaar. Hiermee is de yield op basis van de $60,30 die ik nu heb uitgegeven per aandeel 13,9%. Gezien de sluiting van de winkelcentra is het absoluut realistisch dat dit jaar een aantal dividendbetalingen gepasseerd gaan worden, maar voor de lange termijn verwacht ik dat SPG in staat is om weer een normale cashflow te genereren. Wel kan deze misschien op korte en middellange termijn lager zijn, door het failliet gaan van een aantal huurders.

Op basis van het huidige dividend stijgen mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomsten met $151,20, maar zoals gezegd ben ik niet verrast of teleurgesteld als dit jaar een aantal dividendbetalingen overgeslagen gaan worden.

2 antwoorden op “Koop 18 aandelen Simon Property Group (SPG)”

  1. waauw! Dat is lef hebben.2 winkelcentrum-reits kopen in een nog maar beginnende berenmarkt. Kijk vandaag maar eens naar het nieuws in wat voor nauwe schoentjes HEMA steekt.Retail wordt één van de grootste slachtoffers van de corona-crisis. Wees voorzichtig,een klein deeltje van de portefeuille in dergelijke super dividendbetalers vind ik ook leuk.Het is net als zout op je eten.

    1. De problemen van HEMA waren er al en deze zijn alleen versterkt door Covid-19. Het is een heel mooi bedrijf en een prachtig merk, maar er zit nogal veel vreemd vermogen in het bedrijf tegen een hoge rente. Daarnaast is, in mijn ogen, HEMA ook echt een voorbeeld van wat de negatieve impact van private equity kan zijn. Er wordt zoveel cash uit een bedrijf gehaald dat er totaal geen buffers meer zijn voor minder goede tijden.

      Ik verwacht ook dat de komende jaren minder positief zijn dan dat we de afgelopen jaren gezien hebben. Ik blijf wel vasthouden aan mijn patroon van maandelijks een vast bedrag storten in mijn portfolio, want ik kan niet timen wanneer de bodem bereikt wordt.

      Met EPR en SPG beleg ik deze maand mijn geld in bedrijven waarvan op korte termijn de resultaten onder druk staan, maar dat gaat in mijn ogen op voor waarschijnlijk 80% van de markt.

Reacties zijn gesloten.