);

Aena verhoogt jaarlijks dividend met 9,4%

Aena, de uitbater van diverse vliegvelden in met name Spanje, heeft het dividend verhoogt van €6,93 naar €7,53 per jaar. Dit is een stijging van 9,4%.

Door deze dividendverhoging stijgt mijn jaarlijks verwachte dividendinkomen met €7,80.

Lastig is wel om te voorspellen hoe dit doorwerkt naar het dividend over 2020, want door Corona reizen er nu nagenoeg geen mensen. Voor een uitbater van luchthavens heeft dit als gevolg dat de inkomsten dus ook marginaal zijn op dit moment.

De dividendverhoging over 2019 door Aena is dus in de pocket, maar voor de komende jaren verwacht ik dat het dividend lager zal zijn op basis van minder reizigers. Wel heb ik dit bedrijf op mijn lijstje staan met aankopen die nu interessant kunnen en waarvan over een paar jaar de vruchten geplukt kunnen worden, wanneer de reis- en luchtvaartindustrie zich eventueel weer hersteld hebben.

2 antwoorden op “Aena verhoogt jaarlijks dividend met 9,4%”

  1. Dank zij jou staat aena ook op mijn kooplijst wanneer de markten nog eens flink dalen. Lijkt mij echt een “coronakoopje”! Het vliegverkeer zal onder economische druk sneller normaliseren dan de meesten denken. Zoniet,worden ALLE luchtvaartmaatschappijen staatsbedrijven….

    1. Leuk dat ik via mijn blogje een onbekend bedrijf bij anderen onder de aandacht heb kunnen brengen! Ook als luchtvaartbedrijven staatsbedrijven worden dan nog zullen vliegvelden nodig zijn en zou Aena nog steeds een relatief voorspelbare omzet moeten hebben.

      Ik heb Aena voor mijzelf op ‘houden’ staan en niet op koop, omdat ik erg lastig te voorspellen vind of binnen afzienbare tijd er weer gevlogen gaat worden op grote schaal. Al geloof ik voor de lange termijn wel dat Spanje altijd een enorme trekker voor touristen zal blijven.

Reacties zijn gesloten.