);

Dividend update april 2020

Alweer een maand voorbij en april was qua gevoel alweer een hele andere maand dan maart. Waar maart hard en ruw eindigde vanwege de verwachte corona impact op de economie, lijkt april een maand te zijn waar we met elkaar voor een groot deel aan het nieuwe normaal zijn gewend.

Beurskoersen zijn weer stijgende en de grote uitslagen naar boven of naar beneden hebben we deze maand veel minder gehad.

Persoonlijk had ik verwacht om in april een nieuw record neer te zetten qua dividendontvangsten, maar dat is bij lange na niet gelukt. Ik mis deze maand van 8 bedrijven een dividendbetaling die ik wel had verwacht deze maand.

Wanneer ik door deze 8 bedrijven loop dan valt de schade nog wel mee, want alleen Bonava AB en HSBC hebben het dividend voorlopig ingetrokken. Van Anally Capital, Aena, Altria Group, Fortum, l’Oreal en LVMH. Van deze bedrijven verwacht ik van de meeste de betaling in mei.

Van 16 bedrijven heb ik wel dividend ontvangen. In totaal een bedrag van €471,04. Dit is 29% minder dan over april vorig jaar. Zoals eerder genoemd valt dit nog wel mee, omdat ik een groot deel van de missende betalingen volgende maand verwacht.

Mijn verwachte dividendinkomen in 2020 is helaas wel verder gedaald. Met name de dividendverlaging van Royal Dutch Shell heeft dit veroorzaakt. Waar ik eind maart €5.207 aan dividend over 2020 verwachte, staat de teller nu op €4.947. Waarbij het nog steeds voor mij de vraag is om er nog niet meer dividendaanpassingen aan zitten te komen.

Mijn top 3 dividendbetalers in april zijn Givaudan, Nestlé en Ahold.

dividend overzicht april

Givaudan65,66
Nestlé61,14
Ahold46,00
Colony Capital PREF H (13-4-2020)45,00
Occidental Petroleum42,09
Colony Capital PREF I (5-6-2022)34,49
Comerica23,63
Coresite Realty22,42
EPR Properties21,79
Novo Nordisk21,62
Bank of Nova Scotia19,03
Eastman Chemical18,32
AGNC Investment15,37
Coca Cola14,62
Albemarle9,51
Lam Research6,35
Brown-Forman B3,99

uitgevoerde transacties

Door alle verschuivingen van dividendbetalingen van april naar mei bestaat er een kans dat ik volgende maand toch het record van 2019 ga verbreken. Van 3 bedrijven ga ik naar verwachting volgende week geen betaling ontvangen die ik wel had verwacht, maar dit lijkt gecompenseerd te worden door bedrijven van wie ik de betaling in mei had verwacht.

2 antwoorden op “Dividend update april 2020”

  1. Die verschuivingen naar mei viel mij ook al op. Kan me ook voorstellen, dat bedrijven nu even andere prioriteiten hebben. Jammer dat je jaarlijkse dividend zoveel is gezakt, hopelijk droogt het aantal verlagingen snel op.

    1. Waarschijnlijk volgens er helaas nog wel meer bedrijven. De vraag voor mij is meer wanneer betalingen weer hervat worden. Ik ben niet tegen het tijdelijk stopzetten van het dividend onder de huidige omstandigheden. Ik hoop alleen wel dat deze binnen het jaar weer hervat kunnen worden op basis van een maatschappij en economie die weer meer van slot gaat.

Reacties zijn gesloten.