);

Dividend update juni 2020

Juni is voor ons een bijzondere maand geweest, omdat we een huis gekocht hebben. Aangezien zowel ik als mijn vriendin er van houden om onze vaste lasten laag te houden hebben zowel zij als ik onze aandelenportefeuille bijna gehalveerd om hiermee de hypotheek laag te houden en onze maandlasten aan aflossing en rente ook.

Gevolg hiervan is dat ik mijn portefeuille dus behoorlijk afgebouwd heb en de komende maanden dus ook veel minder dividend zal ontvangen. De komende jaren zal dit weer langzaam groeien door nieuwe aankopen.

Dan juni zelf: In juni heb ik €391 aan dividend ontvangen. Dit is 8% minder dan vorig jaar. De daling komt vooral door het stoppen van dividendbetalingen door Aegon en Nordea Bank.

Hiernaast heb ik €95 ontvangen aan optiepremies door calls te schrijven op mijn Aegon, ING en RD posities.

Het positieve van juni is wel dat er geen nieuwe dividend verlagingen zijn geweest. Eigenlijk heeft alleen Simon Property Group aangegeven het dividend te verlagen van $2,10 naar $1,30 per kwartaal. Het positieve is wel dat het dividend hier wel is hervat, want SPG had de dividendbetaling over het meest recente kwartaal uitgesteld om even aan te zien hoe de impact van Covid-19 zou zijn.

In juni heb ik van 14 bedrijven dividend ontvangen. De top 3 betalingen komen van Macerich, Enbridge en Legal & General.

dividend overzicht juni

Macerich77,05
Enbridge53,79
Legal & General52,05
DSM37,49
Royal Dutch Shell26,55
Dominion Energy25,09
Unilever18,47
Invesco17,70
Qualcomm17,39
Bank of America14,40
AGNC Investment13,85
Johnson & Johnson13,35
McDonalds12,20
Gilead Sciences12,11

5 antwoorden op “Dividend update juni 2020”

 1. Dat is nog een mooi dividend in juni. Ik lees net dat Dominion Energy een dividend cut doet vanaf Q4. Weer eentje erbij 🙁

  1. Klopt, hier vind ik het ook wel een issue dat ik als belegger verrast ben door deze verkoop. Ik vind het eigenlijk normaal dat het management de intentie om een activiteit van deze omvang te verkopen vooraf communiceert, zodat ik als aandeelhouder weet waar ik aan toe ben.

   Daarom overweeg ik sterk om te wisselen van Dominion naar Algonquin Power & Utilities, maar dit moet ik nog even laten bezinken. De overgebleven activiteiten van Dominion zijn stabiele, gereguleerde activiteiten, maar ik heb wel minder vertrouwen in het management door deze plotselinge beslissing.

   1. Het komt bij mij ook vreemd over. Eerst een dividendverlaging om vanaf 2022 weer met 6% per jaar te laten stijgen. Samen met de verkoop van assets aan Buffet lijkthet een soort noodgreep om de boel te alignen met de omzet. Dus in hoeverre die 6% stijging per jaar vanaf 2022 beloofd kan worden is mij een raadsel. Ikmoet er ook nog eens induiken, aangezien e koers afgelopen dagen wel weer is hersteld.

 2. Wow dat zijn toch mooie resultaten, ik ben benieuwd wat de impact op je geheel gaat zijn gezien je portfolio halvering.

  Alvast veel plezier met het huis!

  1. Dividendverwachting daalt met bijna 50%, want ik heb relatief gezien meer aandelen met een hoge huidige yield en lage groei verkocht dan aandelen met een gemiddelde yield maar met een hoge dividendgroei.

Reacties zijn gesloten.