);

Dividend update augustus

Augustus is voor mij een echte vakantiemaand geweest. Door Corona zijn we dit jaar niet naar het buitenland op vakantie geweest, maar lekker op stap geweest in eigen land. Een vakantie in Nederland is ons goed bevallen en we hebben eindelijk weer eens de tijd gehad en genomen om leuke dingen in Nederland te doen.

Van een vakantie in eigen land leer je toch dat ook Nederland gewoon een mooi land is. Uiteindelijk heeft vooral het Rijksmuseum in Amsterdam ons enorm verrast. Ik was hier niet meer geweest sinds mijn tienerjaren. Aangezien we dit jaar een museumjaarkaart genomen hebben gaan we zeker nog eens terug naar het Rijksmuseum.

Qua dividend heb ik echt een hele overzichtelijke maand gehad. Sinds de herschikking van mijn portefeuille heb ik maar 3 bedrijven waarvan ik een betaling in augustus verwacht: AbbVie, Pfizer en ING. ING keert op dit moment geen dividend uit en daarvan heb ik dus geen uitkering te verwachten deze maand. Pfizer is pas op 1 september ontvangen en deze tel ik dus ook niet in de cijfers van deze maand mee.

Daarom bestaan mij dividend inkomsten in augustus deze keer uit slechts €24,80 van AbbVie. Naast dividend heb ik deze maand €6,90 winst gemaakt door het schrijven van calls op ING. Winst is zeer beperkt, want de koers was kort voor expiratie iets hoger dan de uitoefenprijs en ik heb de positie gesloten door de opties tegen een net iets goedkopere prijs terug te kopen.

In augustus heb ik 21 aandelen Cisco Systems gekocht.

Volgende maand verwacht ik bijna €200 aan dividend te ontvangen, want ik september staat er wel een behoorlijke lijst met uitkeringen op mijn lijstje.