);

Koop 21 aandelen Cisco Systems

Eind augustus heb ik 21 aandelen Cisco Systems toegevoegd aan mijn dividend portefeuille tegen een prijs van $42,27 per aandeel. Op basis van het huidige dividend heeft Cisco een yield van 3,41%.

Het dividend van Cisco is de afgelopen jaren behoorlijk verhoogd. Wel viel me de verhoging in het afgelopen jaar met maar 1 cent iets tegen.

In de laatste 7 jaar is het dividend samengesteld jaarlijkse groei iets meer dan 12%. Over de laatste 3 jaar net iets boven de 10%, maar wel met de toevoeging dat in het laatste jaar de groei relatief laag was met een verhoging van slechts 1 cent van het kwartaaldividend.

Met de koop van 21 aandelen Cisco Systems gaan mijn dividendinkomsten naar verwachting met $30,24 toenemen per jaar.

Toetsing aan mijn beleggingscriteria:

Yield > 2,5%Ja3,4%
Gem dividendgroei > 10%Ja12,0%
Payout < 65%Ja55%
PE ratio < 20Ja15,5
ROE > 10%Ja31,4%
Koers vs 52 week High < 85%Ja84%
Op de US Dividend Green List van DeGiroJaJa

3 antwoorden op “Koop 21 aandelen Cisco Systems”

  1. Tsja de Green List… Ik vond de US Green List eerst een enorme beperking, maar ik heb me er nu maar bij neergelegd en er zijn nog steeds eigenlijk enorm veel aandelen om uit te kiezen.

   Helaas mis ik vooral nu de mogelijkheid om uit een ruime selectie preferente aandelen te kiezen. Al moet ik zeggen dat prefs ook maar een heel klein deel van mijn portfolio zijn.

   De US Green List is er nu eenmaal en ik moet dit accepteren en anders van broker wisselen.

   1. Precies, dat is mijn houding ook. Je kunt proberen de boel bij DeGiro te veranderen, maar dat lukt als particulier toch niet. Iets met circle of concern en circle of influence.

Reacties zijn gesloten.