);

Koop 12 aandelen TKH Group

Gisteren heb ik 12 aandelen gekocht van het Nederlandse bedrijf TKH Group voor €40,06 inclusief kosten. TKH Group is een relatief klein bedrijf en is onderdeel van de AMX Index.

TKH Group is een kabel- en technologieconcern. Het bedrijf is gericht op de vervaardiging en installatie van kabels en verkoop van geïntegreerde componenten en systemen. TKH stond oorspronkelijk voor de Twentsche Kabel Holding. De producten van TKH Group worden gebruikt in onder meer de bouw-, automobiel-, telecomsector.

Koers heeft dit jaar onder druk gestaan, omdat de omzet van Telecom Solutions en Industrial Solutions onder druk staat door de impact van corona, maar bij de meest recente trading update zijn de vooruitzichten omhoog bijgesteld. Reden voor mij om een kleine positie te nemen in dit aandeel dat al een tijdje op mijn watchlist staat.

TKH Group heeft over 2019 een dividend van €1,50 uitgekeerd. Dit geeft een dividendrendement van 3,7% op basis van mijn aankoopkoers. De dividendontwikkeling over de afgelopen jaren is goed, maar ik kan me voorstellen dat hier op korte termijn misschien een lager dividend uitgekeerd gaat worden op basis van de lagere winst die dit jaar wordt verwacht.

TKH Group streeft erna om tussen de 40% en 70% van de nettowinst uit te keren. Op basis van de winstverwachting van €65 miljoen zou het dividend dan uitkomen tussen de €0,61 en €1,06. Aan de andere kant kan ook gekozen worden om het dividend gelijk te houden als bijna 100% van de winst wordt uitgekeerd.

TKH Group is deze maand wel gestart met een inkoop van eigen aandelen van grofweg 1,5% van de uitstaande aandelen. Ook dit heb ik meegenomen om een positie in te nemen in dit bedrijf, omdat ik dit toch als een teken van kracht zie in deze tijden.

Toesting aan mijn beleggingscriteria:

Yield > 2,5%Ja3,7%
Gem dividendgroei > 10%Ja12,8%
Payout < 65%Ja64,9%
PE ratio < 20Ja17,1
ROE > 10%Nee9,0%
Koers vs 52 week High < 85%Ja77%
Op de US Dividend Green List van DeGiroJaJa

Op basis van het meest recente dividend over 2019 voeg ik met de aankoop van 12 aandelen TKH Group €18 toe aan mijn verwachte dividendinkomsten.