);

Koop 41 aandelen Kinder Morgan

Naast mijn aankoop van TKH Group heb ik deze week ook 41 aandelen Kinder Morgan gekocht voor een prijs van €14,78 per aandeel.

Kinder Morgan is actief in de olie- en gassector en bezit vooral pijpleidingen en terminals om olie en gas te transporteren. Ik heb wat langer dan gebruikelijk nagedacht over deze aankoop, want het is ook een aankoop met een relatief hoog risico. Kinder Morgan is als eigenaar voor olie- en gaspijpleidingen afhankelijk van de olie en gasmarkt en deze markt heeft het moeilijk in deze tijd

Voor de korte termijn heeft dit vermoedelijk geen gevolgen, omdat veel met contracten voor de langere termijn wordt gewerkt. Wel kan het zijn dat financiële problemen van oliebedrijven ervoor zorgen dat een aantal bedrijven het niet overleven en hierdoor dus ook niet de verplichtingen vanuit het contract kunnen voldoen.

Bij een koers die ongeveer 40% lager is dan begin dit jaar vind ik het toch aantrekkelijk om aandelen van dit bedrijf te kopen.

In 2016 heeft Kinder Morgan het dividend fors verlaagd om de schuldpositie ontstaat door overnames te verlagen en sinds 2018 groeit het dividend weer. Op dit moment wordt €0,262 per kwartaal uitgekeerd. Dit geef een yield van 7,1%.

Met de aankoop van 14 aandelen KMI voeg ik $42,97 aan mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomsten.