);

Dividend update november

November is weer een maand geweest waarin weer permanent is thuisgewerkt. Het is toch weer behoorlijk wennen om de hele week vanuit huis te werken. Dit komt vooral doordat zowel mijn vriendin als ik vanuit huis werken.

Dit is vooral best gezellig, want we hebben nu de tijd om samen een kop koffie tussendoor te drinken en kunnen rond lunchtijd gezellig de hond uit laten. Aan de andere kant is het wel lastig om goed af te stemmen wie wanneer in een overleg gaat. Allebei hebben we regelmatig een meeting en wordt er regelmatig telefonisch gebeld.

Het is lastig om gelijktijdig in bespreking te gaan en het kan ook lastig zijn om te concentreren wanneer iemand anders in een online overleg zit. Onbewust ga ik dan toch meeluisteren en me minder op mijn eigen werk concentreren.

Dit hadden we voorheen prima opgelost door allebei een dag of 2 wel naar kantoor te gaan, maar in de huidige lockdown hebben beide werkgevers het kantoorbeleid een stuk strenger geformuleerd dan in de eerste lockdown.

We hebben dit jaar een nieuw huis gekocht, maar de oplevering is pas in juni en pan vanaf dat moment kunnen we veel beter beide vanuit huis werken zonder elkaar teveel dwars te zitten. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat het tegen die tijd grotendeels voorbij is met Corona en dat het zowel zakelijk als privé weer mogelijk is om beslissingen te maken zonder rekening te moeten houden met besmettingsgevaar.

In November heb ik van 4 bedrijven dividend ontvangen. Misschien moet ik eigenlijk 5 zeggen, want door de afsplitsing van Upjohn door Pfizer heb ik 6 aandelen Viatris ontvangen met een waarde van €83. Deze aandelen heb ik verkocht aangezien ik een positie van €83 niet de moeite waard vind om aan te houden. In totaal heb ik €45,35 aan dividend ontvangen.

Dividend update

AT&T18,66
AbbVie13,81
Synchrony Financial9,19
Unilever3,69

Aankopen

Ik heb de volgende 2 aankopen gedaan in november:

Naast deze 2 aankopen heb ik ook 6 aandelen Viatris verkocht.

Dividendverhogingen:

Ik had deze maand ook het dividend van Pfizer verwacht, maar ik zie bij DeGiro dat deze pas op 1 december wordt uitgekeerd en ik tel deze dus niet mee in de cijfers van deze maand.

Na vele maanden heb ik ook de pagina met de samenstelling van mijn portefeuille aandelen weer eens bijgewerkt.

8 antwoorden op “Dividend update november”

 1. Je hebt flink mooie aankopen gedaan zag ik in je andere artikels. Dat belooft een flinke groei volgend jaar.

  Gek genoeg ben ik juist veel meer op mijn werk geweest. Ondanks dat het gezellig is, is het ook wel lekker om tijdens het werk niet twee kinderen om me heen te hebben 🙂

  1. Kinderen kunnen inderdaad enorm storend zijn tijdens het thuis werken, maar aan de andere kant is het ook super gaaf dat we nu elke dag even een kopje thee met zijn allen kunnen drinken wanneer ons zoontje thuis komt van school.

   Thuiswerken is soms een grote uitdaging, maar het heeft ook veel voordelen 🙂

 2. Erg saai de beperkte info die je laat zien bij je je dividend groei portefeuille met alleen naam en aantallen. Toch voor mij een van de belangrijkste redenen om je blog te bezoeken en inspiratie uit te halen.

  Gr

  Dividendbelegger

  1. Dat kan. Ik heb geen behoefte om een uitgebreide pagina te maken met extra statistieken. Het is wat het is: een pagina met een overzicht van de posities die ik heb.

 3. Mooi om je portefeuille weer te zien groeien met interessante namen. De dividendverhoging van Aflac was enorm, superfijn! Je zit sowieso goed in de verzekeraars. Ik heb ook zitten stoeien met de Viatris aandelen. Ik kreeg er net geen twee, de rest werd als resultaat bij Pfizer opgeteld. En ook maar verkocht. Het wordt vermoedelijk meer een aandeel voor als ik gepensioneerd ben. Dat gold voor Pfizer ook wel een beetje, maar na de afsplitsing komt er wat meer muziek in het aandeel.

  1. Het is absoluut motiverend om weer eens een flinke verhoging te krijgen. Viatris ken ik niet goed en heb ik daarom verkocht.

   Ik heb Aegon, Aflac en Munich Ruck als verzekeraars. Allemaal actief in een ander deel van de markt. Kan best zijn dat er volgend jaar nog een verzekeraar bijkomt, want het wel een bedrijfstak die klappen heeft gekregen door Covid-19 en daarom interessant kan zijn voor de lange termijn. Al heeft Covid-19 wel meer impact op Aegon en Munich Ruck, omdat zij exposure hebben in de levensverzekeringsmarkt.

 4. Op zich weer een goede maand en je aankopen beloven weer de nodige groei. Ik deel de verhoging van Aflac met je, dat is een lekkere van 18%!

  1. Inderdaad een mooie dividendverhoging. Zo zorgen verzekeraars vaak wel voor een mooie stabiele stroom aan dividend. Al gaat dit normaal gesproken wel met beduidend lagere dividendgroei gepaard als bij Aflac.

Reacties zijn gesloten.