);

Electronic Arts start met het uitkeren van een kwartaaldividend van $0,17

In het overzicht met dividend betalingen die onderweg zijn zie ik deze week dat Electronic Arts ex-dividend is gegaan. Normaal gesproken niets bijzonders, maar in het geval van Electronic Arts was het verassing, want dit aandeel heeft nog nooit een dividend uitgekeerd. Electronic Arts heb ik in mijn portefeuille zitten als groeiaandeel en niet als dividend aandeel. Het is dus een mooie opsteker dat dit bedrijf start met het betalen van dividend.

In november heeft EA aangegeven dat ze starten met het uitkeren van $0,17 per kwartaal. Dit geeft een jaarlijks dividend van $0,68. Dit geeft bij de huidige koers een dividend yield van 0,49%.

Naast het dividend is aangegeven dat voor $2,6 miljard aan aandelen ingekocht en ingetrokken gaat worden. Bij de huidige waarde van EA gaat dit om 6,4% van de uitstaande aandelen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de prijs waartegen aandelen worden ingekocht.

Ik heb op dit moment 10 aandelen Electronic Arts. Door te starten met het uitkeren van dividend stijgt mijn jaarlijks verwachte dividendinkomen met $6,80.

Eén antwoord op “Electronic Arts start met het uitkeren van een kwartaaldividend van $0,17”

Reacties zijn gesloten.