);

Koop 30 aandelen NN Group

Deze week heb ik mijn laatste transactie van 2020 uitgevoerd door 30 aandelen van de verzekeraar NN Group te kopen. Tegen een gemiddelde prijs van €34,86 inclusief transactiekosten heb ik de aandelen gekocht.

NN Group maakt normaal gesproken 2x per jaar een dividend uit. Grofweg een derde wordt als interim dividend uitgekeerd in september en een slotdividend van ongeveer twee derde wordt in juni uitgekeerd als afsluiting van het vorige boekjaar.

Gezien Corona heeft NN Group in eerste instantie dit jaar geen slotdividend over 2019 uitgekeerd, maar bij de betaling van het interim dividend is in 1x €2,26 uitgekeerd. Dit bedrag is een combinatie van het slot- en interim dividend samen. Dit geeft een dividendrendement van 6,5%.

Naast het uitkeren van dividend heeft is NN Group ook van plan om jaarlijks voor €250M aan eigen aandelen in te kopen. Bij de huidige waarde van het bedrijf is dit ongeveer 2% van de bedrijfswaarde per jaar.

Ik heb NN Group al lang op mijn lijst staan om te kopen en in december besloten om dit bedrijf toe te voegen aan mijn portefeuille.

Dividendontwikkeling NN Group:

Met de aankoop van 30 aandelen NN Group stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen naar verwachting met €67,80.

Toetsing aan mijn beleggingscriteria:

Yield > 2,5%Ja6,5%
Gem dividendgroei > 10%Ja14,7%
Payout < 65%Ja53%
PE ratio < 20Ja8,4
ROE > 10%Nee4,2%
Koers vs 52 week High < 85%Nee94%
Op de US Dividend Green List van DeGiroJanvt

2 antwoorden op “Koop 30 aandelen NN Group”

 1. Mooie aankoop, Mooi dividend!

  Je hebt al een aardige verzameling verzekeraars. Heb je toevallig ook gekeken naar Allianz? Die hebben ook een solide balans, hoge winstgevendheid, goede positionering en aandacht voor aandeelhouders.

  Een ander aandeel uit je portefeuille dat mijn interesse heeft is Gilead. Het lijkt nu echt een koopje (yield 4,8%). Wat zijn jouw gedachtes hierbij?

  1. Allianz staat ook op mijn watchlist. Ik vind beide bedrijven redelijk gelijkwaardig en zou ze beide in mijn portefeuille kunnen hebben. Ik heb hier uiteindelijk voor een NL bedrijf gekozen, omdat ik meer informatie over NN Group kan vinden dan Allianz.

   Gilead heb ik ooit gekocht vanwege hun sterke positie in HIV medicatie, omdat een ik een farmaceut met dit soort medicatie geen grote concurrent was van andere farmaceuten in mijn portfolio. HIV patiënten zijn klanten voor de lange termijn, omdat hun hele leven de medicatie genomen moet worden. Erg vervelend voor de patiënten, maar goed voor de cashflow van Gilead.

   Gilead is behoorlijk gedaald dit jaar na een forse koersstijging vanuit de verwachting dat Remdesivir het ziektebeeld van ernstig zieke Covid patiënten zou verbeteren en verkorten. Dit is uiteindelijk niet bewezen en de WHO heeft aangegeven dit middel niet verder te gebruiken bij Covid patiënten. Voor een aantal beleggers heeft dit de fantasie uit het aandeel gehaald. Ook heeft Gilead in september aangegeven Immunomedics over te nemen voor $21 miljard. Dit heeft ook een effect gehad op de koers.

   Het blijft voor mij een interessant aandeel om mijn positie in te vergroten, omdat hier de koers in niet absurd is opgelopen en het bedrijf zelf van een mooie kwaliteit is.

Reacties zijn gesloten.